Stress & Burn-out

Ineens overvalt je het gevoel van totale uitputting. Je werkt al weken, maanden op volle kracht. De lat ligt hoog, want jij levert kwaliteit, alles moet perfect zijn en klussen moeten worden afgemaakt. De signalen van teveel stress heb je lang genegeerd, maar de energie is nu echt op. Concentreren lukt niet meer en je bent continu overprikkeld en doodmoe.

 

Waar komt een burn-out vandaan

Veel mensen met een burn-out zijn gewend om heel hard te werken, veel dingen tegelijk te doen en alles met volle energie en betrokkenheid. Dat gaat een tijdje goed, totdat je merkt dat dingen zich opstapelen en je continu overprikkeld bent. Je hoofd en je lijf zijn niet met elkaar verbonden waardoor je de signalen negeert die je lijf aangeeft. Je grenzen zijn steeds verlegd, uiteindelijk ten koste van jezelf. Herkenbaar?

Energiehuishouding

Je hebt een energievoorraad in je lichaam die je gedoseerd moet gebruiken. Als je teveel geeft, raakt de energie op en ga je gebruik maken van je reserves. Maar als je lichaam niet meer de ruimte heeft om nieuwe energie aan te maken, raken ook de reserves op en kun je een burn-out krijgen.

 

Signalen zijn:

Overprikkeld
Emotioneel
Vermoeidheid, opgebrand gevoel
Slapeloosheid
Concentratieproblemen
Lichamelijke pijnen
Verteringsproblemen en slechte eetlust
Vatbaarder voor ziektes

Stress uit je lijf

Stress kan in je lijf veel verschillende klachten geven. Zo kun je pijn in je nek, rug en schouders, hoofdpijn, buikklachten, last van harde geluiden, tintelingen, etc. ervaren. Door de lichaamsgerichte behandeling met Cranio kun je je bewust worden van de signalen van je lijf en ontdekken wat die voor jou te betekenen hebben. Zo leer je voelen en kiezen wat voor jou goed is en hoe jij op een gezonde manier kunt leven. Je zelfherstellend vermogen krijgt hierdoor weer een kans. Daardoor komt je energie weer op peil en leer je beter te ontspannen tijdens de inspanningen van je werk. 

 

Burn-out voorkomen

Cranio helpt je om je hoofd en je lijf weer met elkaar te verbinden. Als die twee in balans zijn dan kun je signalen van stress beter signaleren. Je leert dan eerder nee te zeggen, rust te nemen en beter voor jezelf te zorgen.

 

De ervaringen van Kyra met Cranio

“Natuurlijk wist ik wel dat ik veel te hard werkte. Maar als ‘young professional’ moet je jezelf bewijzen! Dacht ik... Toen ik na 8 maanden bij mijn nieuwe werkgever ineens de trap niet meer opkwam van vermoeidheid, was dat wel even een wake-up call. Ik dacht, ik slaap wel even een weekend bij, maar dat werkt echt niet zo. Ik was zo ongelofelijk moe, ik ging alleen uit bed om even wat te eten en naar de wc te gaan. Ik kon ook geen licht verdragen. Ik meldde me ziek, maar ik voelde dat dit anders was dan gewoon ziek zijn. Mijn vriend stuurde mij naar de huisarts en die zei al vrij snel: je hebt een burn-out.”   

 

 

 

Ervaringen met Cranio

Hoe kwam je bij Cranio terecht?

“Mijn moeder wees mij erop. Ze zei dat Cranio je mentale én lichamelijke klachten behandelt. Dat had ik nodig omdat ik wel wist dat mijn lichaam zo moe was doordat mijn hoofd niet stopte.”

 

Waar heeft Cranio je het meest bij geholpen?

”Allereerst is het een heerlijke ontspanning voor je lijf. Je komt even helemaal tot rust. De gedachten in je hoofd krijgen daardoor ook ruimte. De therapeut ging tijdens de behandeling ook met mij in gesprek over de blokkades die ze in mijn lijf tegenkwam. Dat is wel een emotioneel proces geweest. Maar door deze koppeling van emoties aan lichamelijke klachten, voelde het ineens veel lichter. Alsof er een last van mijn schouders viel. Nu voel ik beter aan wanneer ik weer te hoog in de stress zit. Dan adem ik beter door en voel ik beter aan wanneer ik mijn lichaam weer rust moet geven.”

Wat zou je anderen willen aanraden?

“Eigenlijk iedereen zou moeten voelen wat de kracht is van Cranio. Het is een manier om je beter in je lichaam te voelen en minder ‘in je hoofd’ te zitten. Leren loslaten van spanning geeft eigenlijk op alle vlakken ruimte. Als ik merk dat ik weer even een tijdje wat stress heb ervaren dan boek ik gelijk een Cranio-sessie om mijn lichaam te laten ontspannen.”

 

Herkent u zelf iets in het verhaal van Kyra of is er iemand in uw omgeving waarvan u weet dat hij of zij behoefte heeft aan een stukje lichamelijke en psychische ondersteuning? Zoek dan hier een craniotherapeut.

OVER CRANIO

Veelgestelde vragen

Cranio laat je raken

Lees het persoonlijke verhaal van Sanne, Helena en Denise

CRANIO NEDERLAND

✉️ secretaris@cranio-nederland.nl

Cookiemelding