Ouderen

Aanraken en aangeraakt worden op een positieve, respectvolle manier is een eerste levensbehoefte voor jong en oud. Voor ouderen valt na het wegvallen van een partner of door het afhankelijk zijn van anderen, de vanzelfsprekendheid van aanraken weg. Ook emoties rondom eenzaamheid, somberheid, verdriet, rouw en ziekte zijn thema’s die spelen bij het ouder worden.

 

Het proces van acceptatie vraagt veel. Het accepteren dat u alleen bent, mensen om u heen wegvallen, ziekte en pijn de overhand nemen. Met het ouder worden verandert er veel in uw leven. Het lichaam dat u uw hele leven al heeft vertrouwd, laat u nu in de steek. En als de omgeving wegvalt staat u er bijna alleen voor.

Thema’s rondom ouder worden:

Eenzaamheid
Rouw
Verdriet
Dementie
Herstel na of omgaan met ernstige ziekte
Somberheid
Zingevingsvraagstukken
Afscheid nemen van dierbaren

Ontspannen ouder worden

Wanneer mensen ouder worden en meer klachten krijgen, wordt het vertrouwen in het eigen lichaam minder. Juist door het lichaam meer contact te laten maken en diepe ontspanning te voelen, blijft het hoofd meer alert op momenten dat het nodig is. In contact zijn met het lichaam brengt rust en ontspanning.

Dementie – Ziekte van Alzheimer

Uit onderzoek is gebleken dat ouderen met de ziekte van Alzheimer baat hebben bij het ontvangen van een Craniobehandeling. Ze zijn meer ontspannen, maken beter contact en zijn dankbaar voor het contact dat zij hebben met zowel de therapeut als het eigen lichaam.

Ervaringen met Cranio

Ervaringen van Olga

“Toen mijn man overleed was ik na 60 jaar ineens helemaal alleen. Ik mis hem zo ontzettend. Mijn kinderen en kleinkinderen wonen ver bij mij vandaan. Van mijn broers en zussen leeft alleen mijn jongste broer nog, maar die heeft de Ziekte van Alzheimer. Ik sta er dus alleen voor. Gelukkig heb ik wel wat aanspraak van buren en komt er af en toe een kennis koffie drinken. Al met al kom ik mijn dagen wel door, maar het is wel erg stil geworden om mij heen.” 

 

"Ik mis die arm om mijn heen en iemand die me troost als ik verdriet heb. En ik vind het moeilijk om steeds minder te kunnen. Als ik bedenk wat ik vroeger allemaal kon en nu niet meer, daar heb ik verdriet van."

Hoe kwam u bij Cranio terecht?

“De Craniotherapeut kwam als vrijwilligster bij ons bij de ontmoetingsochtend op de soos. Ik had gesprekken met haar en vertelde over dat mijn man overleden was en hoe ik hem miste. Zij gaf aan dat haar behandelingen zouden kunnen helpen bij het verwerken van mijn verdriet.” 

 

Waar heeft Cranio u het meest bij geholpen?

”Een luisterend oor is fijn, maar als je ook nog die onverdeelde aandacht krijgt voor je lichaam dan voelt dat als een warm bad. Het is zo ontspannend, gewoon heerlijk. Ik mag over alles praten en als ik dat niet wil dan is dat ook goed. Het voelt alsof ik lichter ben na een behandeling, alsof ik mijn verdriet steeds een stukje beter kan dragen.”

Wat zou u anderen willen aanraden?

“Voor mensen die eenzaam zijn of ziek zijn, zoals kanker of Ziekte van Alzheimer kan ik Cranio echt aanraden. Het is echt fijn om op je oude dag nog bezig te zijn met bewust leven. Het oude lijf heeft onderhoud nodig en daarvoor kan ik Cranio echt aanraden. Eigenlijk kan ik niet eens precies zeggen wat er tijdens een behandeling gebeurt. Het gaat volgens de therapeut om blokkades in het bindweefsel. En telkens als ze zich op zo’n blokkade richt, dan gebeurt er van binnen iets. Heel apart om te ervaren.”

 

”Wat ik nog wil zeggen; ik kende Cranio helemaal niet. Nog nooit van gehoord! Misschien als de therapie beter bekend zou zijn bij de huisarts, dan gaan misschien meer mensen er naartoe waardoor het bekender wordt.”

 

Herkent u zelf iets in het verhaal van Olga of is er iemand in uw omgeving waarvan u weet dat hij of zij behoefte heeft aan een stukje lichamelijke en psychische ondersteuning? Zoek dan hier een craniotherapeut

OVER CRANIO

Veelgestelde vragen

Cranio laat je raken

Lees het persoonlijke verhaal van Sanne, Helena en Denise

CRANIO NEDERLAND

✉️ secretaris@cranio-nederland.nl

Cookiemelding