Vergoeding Cranio

Er zijn gediplomeerde Cranio therapeuten die geregistreerd zijn en gediplomeerde Cranio therapeuten die niet geregistreerd zijn. Alleen geregistreerde therapeuten komen mogelijk voor vergoeding in aanmerking.
De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Voor een Craniobehandeling is geen verwijzing nodig van de huisarts.

Nog even op een rijtje: kies zelf een Cranio therapeut die bij je past en voor vergoeding in aanmerking komt mocht dit wenselijk voor je zijn.

 

Download hier een lijst met zorgverzekeraars die Cranio vergoeden.

 

Hoogte van de vergoeding

Controleer vooraf goed op je polis of bij de verzekeraar of je in aanmerking komt voor vergoeding. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar en is afhankelijk van je aanvullende verzekering. Cranio wordt vergoed onder de noemer alternatieve beweegzorg, complementaire zorg en/of alternatieve behandelwijzen. Het verplicht eigen risico binnen de basisverzekering wordt hierbij niet aangesproken.

 

Beroepsvereniging

Kijk voor meer informatie over de registratie van onze therapeuten bij de beroepsverenigingen en/of registers waar ze bij aangesloten zijn, waaronder VBAG en LVNT. Dit is tevens belangrijk voor de vergoeding van de behandeling. Informeer bij jouw verzekeraar of de behandeling bij de therapeut van jouw keuze vergoed wordt.

 

Nog even op een rijtje:

  • Kies zelf een Craniotherapeut die bij je past
  • Controleer de polis van je zorgverzekering of je aanvullend verzekerd bent voor Cranio (alternatieve geneeswijzen/ alternatieve beweegzorg)
  • Informeer bij jouw verzekeraar of de behandeling bij de therapeut van jouw keuze vergoed wordt.
  • Het eigen risico van je zorgverzekering wordt niet aangesproken
  • Maak zelf een afspraak, je hebt geen verwijzing van huisarts nodig!

 

 

OVER CRANIO

Veelgestelde vragen

Cranio laat je raken

Lees het persoonlijke verhaal van Sanne, Helena en Denise

CRANIO NEDERLAND

✉️ secretaris@cranio-nederland.nl

Cookiemelding