Kind & jeugd

De ontwikkeling van kinderen gaat met vallen en opstaan. Als je merkt dat je kind het moeilijk heeft en niet lekker in zijn of haar vel zit, is het goed om daar bij stil te staan. Het gedrag wat een kind laat zien kan een uiting zijn van onderliggende problemen; op dat moment vaak de enige manier waarop het kind zich kan uiten. Het kind probeert om te gaan met de wereld om zich heen. Dat kan gepaard gaan met gevoelens die zich dan kunnen uiten in huilen, slaapproblemen, onrust, somberheid, heftige emoties, concentratieproblemen of bedplassen, maar ook plotseling stil of teruggetrokken gedrag kan een signaal zijn dat het kind niet lekker in zijn vel zit.

 

De oorzaak van deze klachten bij kinderen kunnen al veroorzaakt zijn tijdens of kort na de bevalling. Maar ook sociaal-emotionele problemen kunnen de oorzaak zijn van gedrag en emoties waar kinderen en hun omgeving last van kunnen ondervinden. De omgang met andere kinderen, omgaan met pesten, gevoelens in de pubertijd, dit zijn allemaal emoties waar kinderen moeite mee kunnen hebben en wat hulp bij kunnen gebruiken.

Klachten bij kinderen kunnen zijn:


Angst
Bedplassen
Hoofdpijn
Niet-erfelijke dyslexie
Onbegrepen buikpijn
Ongecontroleerde emoties
Onrust en concentratieproblemen
Overprikkeldheid
Slaapproblemen
Somberheid

Cranio bij kinderen en jeugd

Kinderen zoeken vaak afleiding bij computers, tv en andere beeldschermen. Dit zorgt ervoor dat ze vooral hun hoofd gebruiken en in mindere mate hun lijf. Cranio brengt kinderen weer in contact met hun lijf. Veel kinderen voelen zich na een paar sessies al lekkerder in hun vel. De therapie werkt met een zachte aanraking in combinatie met gesprekjes met het kind. Meestal blijf je als ouder erbij. De behandeling kan over de kleding heen gedaan worden.

 

Laat je kind weer stralen!

Herken je klachten bij je kind? Laat ze een behandeling met Cranio ervaren. Het brengt ze in contact met zichzelf en verlaagt en voorkomt stress bij je kind. Daardoor kun je als ouder je kind vaak ook beter begrijpen en begeleiden.

 

Erkend craniotherapeut

De behandeling van een erkend craniotherapeut zorgt voor meer bewegingsvrijheid, verbetert de stress regulatie, verhoogt de weerstand tegen ziekten en laat je kind weer stralen.

Ervaringen met Cranio

Ervaringen van Noah

“Er werd vaak op mij gemopperd. Door mijn ouders maar vooral op school. In de kleuterklas wiebelde ik al op mijn stoel en vonden ze mij drukker dan andere kinderen. Vanaf de middenbouw lukt het mij niet om tijdens de les mijn hoofd bij de instructie te houden. Daardoor leidde ik ook andere kinderen af van hun werk. Ik deed ook vaak domme dingen, waar ik meestal meteen spijt van had. Daarom kreeg ik in de klas ook meestal de schuld van dingen, zelfs als ik het niet had gedaan. Maar de onrust in mijn hoofd en lijf zorgde voor de drukte aan de buitenkant. En ook stress, want ik had weinig zelfvertrouwen. Eigenlijk deed ik nooit iets goed genoeg, zo voelde het tenminste voor mij. Ik ging me steeds meer terugtrekken en toen hebben mijn ouders met mij overlegd dat er iets moest gebeuren. Van alle opties leek mij Cranio de beste.”

Hoe kwam je bij Cranio terecht?

“Mijn moeder kwam ermee. Ze had van een vriendin gehoord dat haar zoon veel relaxter was geworden. Dus ach, als zij betaalt dan vind ik het wel ok.”

Waar heeft Cranio je het meest bij geholpen?

”Het is niet zo zweverig als ik eerst dacht. Ik merkte dat ik rustiger werd en meer kon focussen op 1 ding tegelijk. Ik wordt nog steeds wel afgeleid, maar als ik écht wil dan lukt het mij om beter te concentreren. Nu ik op de middelbare school zit moet ik harder werken dan op de basisschool en er zijn nóg meer dingen die me afleiden. Maar doordat ik beter kan focussen heb ik ook al minder stress of het mij wel lukt. Dat heb ik er dus ook van geleerd.”

Wat zou je anderen willen aanraden?

“Geen idee eigenlijk. Ik denk dat je het gewoon moet proberen of het bij je past.”

De ouders van Noah

"Wat wij vooral gemerkt hebben aan Noah is dat hij gewoon lekkerder in zijn vel zit. Hij is niet meer zo snel boos of verdrietig en kan beter omgaan met situaties die moeilijk zijn. Hij is vrolijker en makkelijker in de omgang. Daardoor gaat er ook minder fout en doet hij minder impulsieve dingen. Zijn zelfvertrouwen krijgt hiervan een boost en dat maakt dat hij minder afgeleid is door negativiteit. Het heeft allemaal weer effect op elkaar waardoor ook wij als ouders beter met hem om kunnen gaan. Positief dus voor ons allemaal!"

 

Herkent u iets in het verhaal van Noah of heeft u een kind dat behoefte heeft aan een stukje lichamelijke en psychische ondersteuning? Zoek dan hier een craniotherapeut

OVER CRANIO

Veelgestelde vragen

Cranio laat je raken

Lees het persoonlijke verhaal van Sanne, Helena en Denise

CRANIO NEDERLAND

✉️ secretaris@cranio-nederland.nl

Cookiemelding